| Türkü Sözleri | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
sahin_4ever
| Konu: Geri: Türkü Sözleri Ptsi Ağus. 24, 2009 4:36 am | |
| Şu Köyceğiz Yolları
Muğla-Zehra Bayatoğlu/Ahmet Batyatoğlu-Hamdi Özbay
Şu Köyceğiz Yolları Kaldır Ayşem Kolları Bizim İçin Yapılmış Şu Muğlanın Yolları
Oldu Mu Ayşem Oldu Mu Enişten Camızlarını Buldu Mu Bir Kerecik Öpmeynen Gül Benzin Ayşem Soldu Mu
Ay Doğar Aşmak İster Top Zülüf Yaşmak İster Şu Benim Deli Gönlüm Yare Kavuşmak İster
Şu Mübarek Günde Küsmek Olur Mu?
Çorum/Alaca-Süleyman Morgülüm - Mehmet Özbek
Şu Mübarek Günde Küsmek Olur Mu? Uzat Ellerini Bayramlaşalım. Tanrı Selamını Kesmek Olur Mu? Uzat Ellerini Bayramlaşalım.
Eller Al Giyinmiş Gider Bayrama Şu Gurbet Ellerde Girdim Yaslara Selam Olsun Sıladaki Dostlara Uzat Ellerini Bayramlaşalım.
Yar Köyde Ben Burda Peri Perişan Var Mı Bizim Gibi Bu Derde Düşen Nasib Eyle Mevlam Yare Kavuşam Uzat Ellerini Bayramlaşalım.
Mor Gülüm De Al Güllere Yakışır Yavrularım Yollarıma Bakışır Bayram Gelir Küsülüler Barışır Uzat Ellerini Bayramlaşalım.
Şu Sazıma Bir Düzen Ver
Ali İzzet Özkan
Şu Sazıma Bir Düzen Ver Teller De Muradın Alsın Gel Beni Bir Tenhada Gör Diller De Muradın Alsın
Gel Gidelim Bizim Ele Düşmeyelim Dilden Dile Diken Sarmış Gonca Güle Güller De Muradın Alsın
Al'izzetim Görüşelim Bugün Bayram Barışalım Aç Kolların Sarışalım Kollar Da Muradın Alsın
Şen Olasın Ürgüp
Nevşehir/Ürgüp-R. Başaran/A. Selahattin-Nida Tüfekçi
Şen Olasın Ürgüp Dumanın Tütmez Kır Atın Acemi Konağı Tutmaz Oğlum Ahmet Güççük Yerini Tutmaz
Cemalım Cemalım Algın Cemalım Al Kanlar İçinde Kaldım Cemalım
Ürgüp'ten De Çıktığımı Görmüşler Kıratımın Gelişinden Bilmişler Beni Öldürmeye Karar Vermişler
Cemal'ın Geydiği Ketenden Gömlek Al Kanlara Boyanmış Donuyla Gömlek Bize Nasip Değil Ecelle Ölmek
Şirin Nar Dane Dane
Gaziantep-Yöre Ekibi-Nida Tüfekçi
Şirin nar dane dane Gel güzel döne döne Gül olup koklamadım Felek ayırdı gene
Beyaz geyme üşürsün Güzellikte menşursun Neynim güzel olduğun Yad elnen konuşursun
Giderim dur diyen yok Kebap oldum yiyen yok Ayrılık gömleğini Benden başka yiyen yok
Şu Dağlar Tepe Tepe
Denizli-Hasan Aydoğdu-Özay Gönlüm
Şu dağlar tepe tepe Gar yağıyor serpe serpe...Gel yarim gel. Güccük hanım uykudeymiş Uyardım öpe öpe. Ağlama sarı gelin al beni.
Güzel yüzün ay gibi Keman kaşın yay gibi...Gel yarim gel. Yarimle yaşadığım Gulübe saray gibi. Ağlama sarı gelin al beni.
Karanfil dallanır mı Top zülüf sallanır mı...Gel yarim gel. Kendi gelen güzeli Sarmadan yollanır mı Ağlama sarı gelin al beni.
Şaşkın Yarim
Musa Ersus-Musa Ersus/Hüseyin Ün
Rüzgar İle Yarışamam Cahil İle Konuşamam Nadan İle Barışamam Dedim Amma Geçti Zaman
Yarim Yarim Şaşkın Yarim Yarim Yarim Düşkün Yarim Yarim Yarim Gülmez Yarim Yarim Yarim Bilmez Yarim
Gönlüm Gönlüne Bağladım İçin İçin Kan Ağladım Gençliğim Güzel Çağlarım Le Le Geldi Geçti Zaman
Musam Der Ki Yar Olmazsa Gelip Hatırım Sormazsa Doya Doya Yar Sarılmazsa Varsın Dolsun Geçsin Zaman
Şu Dalma'dan Geçtin Mi
Aydın-Yöre Ekibi-Muzaffer Sarısözen
Şu Dalmadan Geçtin Mi Soğuk Sular İçtin Mi Efelerin İçinde Yörük Aliyi Seçtin Mi
Hey Gidinin Efesi... Efesi Efelerin Efesi Martinimin Demiri... Demiri Ölüm Allahın Emri
Şu Dalmanın Çeşmesi Ne Hoş Olur İçmesi Yörükte Aliyi Sorarsan Efelerin Seçmesi
Cepkenimin Kolları Parıldıyor Pulları Yörük De Ali Geliyor Açıl Aydın Yolları
Şu Fırat’ın Suyu Akar Serindir
Elazığ-İzzet Altınmeşe-İhsan Öztürk
Su Fırat’ın suyu akar serindir Ölem ölem derdo ölem akar serindir Yarimi götürdü [anam] kanlı zalimdir Ölem Ölem kanlı zalimdir Daha gün görmemiş taze gelindir Ölem Ölem derdo Ölem taze gelindir Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem Ölem yaram derindir nasıl gülem
Kömürhan köprüsü Harput'a bakar Ölem ölem derdo ölem Harput'a bakar Körolası zalim Fırat ocaklar yıkar Ölem ölem ocaklar yıkar nasıl gülem Ahbapların gelmiş agitlar yakar Olem olem derdo olem ağıtlar yakar Söyletmeyin beni anam yaram derindir Ölem ölem yaram derindir nasıl gülem
Şu Kışlanın Kapısına
Adana-Yöre Ekibi-Durmuş Yazıcıoğlu
Şu kışlanın kapısına Mail oldum yapısına Telli kurban bağlayayım Asker yarin kapısına
Kara kazan kaynamasın Altım cirit oynamasın İki sene asker oldum Nazlı yarim ağlamasın
Yüce dağlar olmasaydı Laleleri solmasaydı Ölüm Allah'ın emri de Şu ayrılık olmasaydı
Kıratımın beli ince Ölürüm yar görmeyince Telli yatak serdiremem Asker yarim gelmeyince
Şafak Söktü Gine
Orta Anadolu-Halil Sarıoğlu-Ali Canlı
Şafak Söktü Gine Suna'm Uyanmaz Hasret Çeken Gönül Derde Dayanmaz. Çağırırım Suna'm Sesim Duyulmaz Uyan Suna'm Uyan Derin Uykudan.
Çektiğim Senin Elinden Usandım Gurbet Elinden. Hiç Kimse Bilmez Halimden Uyan Suna'm Derin Uykudan.
Bunca Diyar Gezdim Gözlerin İçin Niye Küstün Bana El Sözü İçin. Dilerim Allah'tan Sızlasın İçin Uyan Suna'm Uyan Derin Uykudan.
Çektiğim Senin Elinden Usandım Gurbet Elinden. Hiç Kimse Bilmez Halimden Uyan Suna'm Derin Uykudan.
Şapkamın Tereği Düz
Trabzon-Hüseyin Dilaver/Ziynet Sönmez-Mustafa Hoşsu
Şapkamın Tereği Düz Var Onda Ayla Yıldız Çıkmayasun Aklımdan Ne Gece Ne De Gündüz
Peştemalin Düğümü Gerüdendir Gerüden Seni Hainin Kızı Sensin Beni Erüden
Pencereden Bak Beni Beğenirsen Al Beni Beğenmezsen Beğenme Beğenenler Var Beni
Dağ Başında Kestane Dökülür Tane Tane Dünya Dolu Yar Olsa Bir Tanemsin Bir Tane | |
|
| |
sahin_4ever
| Konu: Geri: Türkü Sözleri Ptsi Ağus. 24, 2009 4:37 am | |
| Tarama Yar Tarama
Ağrı-Burhan Çaçan-Burhan Çaçan
(Hele Yar Yar Gülende) Tarama Yar Tarama Yar Zülfünü Tarama. Ben Bu Dertten Ölürsem Merhem Olma Yarama. Hele Hele Yar Yar Gülende Gülende Yar Gülende. Aklımı Baştan Aldı Yar Yüzüme Gülende.
Mendilimde Kare Var Yüreğimde Yare Var. Ne Ben Öldüm Kurtuldum Ne Bu Derde Çare Var. Hele Hele Yar Yar Gülende Gülende Yar Gülende. Aklimi Bastan Aldı Yar Yüzüme Gülende.
Tatlı Dile Güler Yüze
Neset Ertaş
Tatlı dile güler yüze Doyulur mu doyulur mu Aşkınan bakışan göze Doyulur mu doyulur mu
Doyulur mu doyulur mu Canana kıyılır mı Cananına kıyanlar Hakkın kulu sayılır mı
Zülüflerin dökse yüze Yar badeyi sunsa bize Lebleri meyime meze Doyulur mu doyulur mu
-Bağlantı-
Hem bahara hemi yaza Yarın ettikleri naza Yar aşkına çalan saza Doyulur mu doyulur mu
-Bağlantı-
Garibim geldik gitmeze Muhabbetimiz bitmeye Yar île sohbet etmeye Doyulur mu doyulur mu
-Bağlantı-
Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne
Sivas-Ali Sultan-TRT Müz. Dairesi Bşk.
Taze Karlar Yağmış Karın Üstüne Bülbül Figan Eyler Gülün Üstüne Dediler Nazlı Yarini El Almış Daha İflah Olmam Bunun Üstüne
Ekine Gidiyor Elinde Orak Ekini Kurumuş Tarlası Irak Yarimi Görünce Alıyor Merak Ben Yari Görmedim Bunun Üstüne
Yine Güz Geldi De Hava Soğudu Benim Nazlı Yardan Ahtım Çoğudu Ondan Gayrı Sevdiceğim Yoğudu Başka Yar Sevemem Onun Üstüne
Tanburam Rebab Oldu
Şanlıurfa-Bakir Yurtsever-Muzaffer Sarısözen
Tamburam Rebab Oldu Ciğerim Kebab Oldu. İstedim Vermediler Bir Zalim Sebeb Oldu. Aman Aman Aman Aman Çok İçmişem Halim Yaman Yar Sana Kurban.
Ördek Suya Dal Da Gel Yarden Haber Al Da Gel. Eğer Haber Vermezse Tut Kolundan Al Da Gel. Aman Aman Aman Aman Çok İçmişem Halim Yaman Yar Sana Kurban.
Ördek Göllerde Olur Şahin Kollarda Olur. Yari Gurbet Gezenin Gözü Yollarda Olur. Aman Aman Aman Aman Çok İçmişem Halim Yaman Yar Sana Kurban.
Tan Yıldızı
Aşık Nesimi Çimen
Her Seherde Tan Yıldızı Doğarken Ararım Nazlı Yar Hep Seni Ben Seni Seherde Bülbülem Figan Eylerken Görürem Nazlı Yar Hep Seni Seni
Mecnun Gibi Sahralarda Çöllerde Yola Giden Yolcularda Yollarda Aşk Derdine Düşen Mecnun Kullarda Sorarım Nazlı Yar Hep Seni Seni
Dağlara Daşlara Ovaya Baksam Canlıya Cansıza Sahraya Baksam Nesimiyem Hangi Diyara Baksam Görürem Nazlı Yar Hep Seni Seni
Tasa Çaldım Ayva İle Narımı
Nevşehir/Avanos-Avanoslu Selahattin- Nidâ Tüfekçi
Tasa Çaldım Ayva İle Narımı Hep Harcadım Elde Olan Malımı. Eğer Yarim Ben Gider De Gelmezsem Kırmızı Güllerde Ara Rengimi.
Aman Yar Hele Hele Hele Hele Yandım Yar Bu Sene De Gurbet Elde Kaldım Yar Bir Kötüye Nasıl Meyil Verdim Yar.
İstanbul’dan Ayva Gelir Nar Gelir Gömlek Giymiş Etekleri Dar Gelir. Döndüm Baktım Sevdiceğim Yar Gelir. Ellerinde Deste Deste Gül Gelir.
Aman Yar Hele Hele Hele Hele Yandım Yar Bu Sene De Gurbet Elde Kaldım Yar Bir Kötüye Nasıl Meyil Verdim Yar.
Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli
Amasya-Yöre Ekibi-Ankara Rad. THM Müd.
Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli Ahbaplar Oturmuş İki Geçeli (Vay Vay). Hulisi'm De Alnı Sıra Perçemli. Neyleyim Dünyada Dünya Malini Gönül Arzediyor Eski Halini.
Dağdan Yuvarlandı Kayalarımız Gam İle Yoğruldu Mayalarımız (Vay Vay). N’ Ola Taş Doğuraydı Analarınız. Neyleyim Dünyada Dünya Malini Gönül Arzediyor Eski Halini.
Mezarımı Helvacıya Essinler Al Yeşili Üzerime Örtsünler (Vay Vay). Gelen Geçen Yazık Olmuş Desinler. Neyleyim Dünyada Dünya Malini Gönül Arzediyor Eski Halini.
Tercan Elleri
Aşık Davut Sulari
Tercan Ellerinden Gelen Bir Güzel Açmış Ag Göğsünü Yar Yar Sallanır Bir Hoş Kınalanmış Parmakların Ellerin Oturdu Yanıma Kız Anam Sallanır Bir Hoş
Davut Sulari Der Bağrıma Akar Ateşin Hicranın Kız Anam Çok Canlar Yakar Can Alici Gözle Yüzüme Bakar Naz O Eda İle Kız Anam Sallanır Bir Hoş
Toycular
Van-Hüsamettin Subaşı-Hüsamettin Subaşı
Toycular Yar Can Elinde Mercan. Ben Sana Hayran Oy Aman Aman.
Ben Giderim Mestane Yarim İçin Fistane. Yare Fistan Yakşir Ah Bir Giyse Üstüne.
Toycular Yar Can Elinde Mercan. Ben Sana Hayran Oy Aman Aman.
Evleri Yol Üstüdür Kemeri Bel Üstüdür. Her Gün Geçme Buradan Demesinler Dostudur
Toycular Yar Can Elinde Mercan. Ben Sana Hayran Oy Aman Aman. | |
|
| |
sahin_4ever
| Konu: Geri: Türkü Sözleri Ptsi Ağus. 24, 2009 4:37 am | |
| Turnam
Dursun Ali Akınet-Mehmet Gümüş
Turnam Başım Darda Benim Şu Yaban Diyarda Benim Bir Sevenim Var Mı Bilmem Gözden Uzaklarda Benim
Çekerim Turnam Sineye Derdi Sineye Bu Yıl Bize Gülmek Haram Belki Seneye
Başım Öne Eğdirdiler Yüzüm Yere Değdirdiler Saçıma Kar Yağdırdılar Yaz İle Baharda Benim
Türkmen Kızı Bar Oynuyor
Sivas-Ali İzzet Özkan-Muzaffer Sarısözen
Türkmen kızı bar oynuyor Allılar ey ballılar oy oy Ellerini ata ata Allılar ey ballılar oy oy Nazı nazı sallanıyor Allılar ey ballılar oy oy Bülbül gibi öte öte Allılar ey ballılar oy oy
Üçü birden mani söyler Allılar ey ballılar oy oy Irgalanır uzun boylar Allılar ey ballılar oy oy Yasdıdağ'a geldi köyler Allılar ey ballılar oy oy Birbirine ite ite Allılar ey ballılar oy oy
hoplatma
Bağ ayrı bostan ayrı Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım Bir günümü görmedim Dariley dariley seyranım Yandım yarin elinden Dariley dariley seyranım
Turnam Gelir Bizim Elden
Aşık Davut Suları
Turnam Gelir Bizim Elden Yeni Kalkmış Ağır Gülden N’ Olur Konuş Bizim Dilden Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam
Turnam Arşta Pervaz İle İn Düzgünüm Tavaf Eyle N’ Olur Aşkı Dilden Söyle Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam Sen Olmaz İsen Ben Sensiz Olmam
Turnam Hey Turnam Hey Yaralı Turnam O Karalı Gözler Haralı Turnam Sulari'yi Avcı Sanma Sakin Kara Tasa Konma Bizim Yaylalardan İnme Üç Telli Dört Telli Beş Telli Turnam Sen Olmaz İsen Buralarda Durmam | |
|
| |
sahin_4ever
| Konu: Geri: Türkü Sözleri Ptsi Ağus. 24, 2009 4:38 am | |
| Unutursun Mihribanım
Abdurrahim Karakoç-Musa Eroğlu
Unutmak kolay mı deme Unutursun Mihribanım Oğlun kızın olsun hele Unutursun Mihribanım
Hayat böyle bu gemide Eskiler yiter yenide Beni değil kendini de Unutursun Mihribanım
Yıllar sineme yaslanır Hatıraların paslanır Bu deli gönül uslanır Unutursun Mihribanım
Zaman erir kelep kelep Meyve dalda durmuyor hep Unutturur bir çok sebep Unutursun Mihribanım
Gün geçer azalır sevgi Değişir herşeyin rengi Bugün değil yarın belki Unutursun Mihribanım
Süt emerdin gündüz gece Unuttun ya büyüyünce Bu işte tıpkı öylece Unutursun Mihribanım
Urfa Semahı
Dertli Divani
Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni Bugün Yasta Gördüm Zülfü Siyahım. Gülmedi Sultanım Dost Dost Bilmem Ne Haldır Sormadı Sultanım Bilmem Ne Haldır Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni
O Sultana Varıp
Halım Soralım
Hey Can Soralım
Bugün Dünya Yarın Dost Dost
Ahret Ararım
Aşkına Gıldığım
Sabrı Gararım
Kalmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır
Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni
(Yeldirme)
O Sultandır Her İşlerin Sebebi
Alnını Nurunda Gördüm Habibi
Yaralara Merhem Sarar Tabibi
Sarmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır
Sarmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır
Benim Hüder Aklım Başımdan Gitti
Sağlığımda Beni Salaca Etti
Cenazen Gılarım Diye Vadetti
Gılmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır
Gılmadı Sultanım Bilmem Ne Haldır
Nennide Nenni Dost Nenni Neni Has Nenni Nenni
Urfanın Etrafı Dumanlı Dağlar
Şanlıurfa-Cemil Cankat-Muzaffer Sarısözen
Urfa’nın Etrafı Dumanlı Dağlar Ciğerim Yanıyor Aney Gözlerim Ağlar Benim Zalim Derdim Cihanı Dağlar.
Gezme Ceylan Bu Dağlarda Seni Avlarlar Anandan Babandan Yardan Ayrı Koyarlar.
Urfa Dağlarında Gezer Bir Ceylan Yavrusunu Kaybetmiş Ağlıyor Yaman Yarimin Derdine Bulmadım Derman.
Ceylan Senin Gibi Yüreğim Yara Cihanda Derdime Anam Bulmadım Çare Bir Yavru Kaybettim Gözleri Kara.
Urfaya Paşa Geldi
Van-Hamdi Polatoğlu-Mustafa Hoşsu
Urfa'ya Paşa Geldi Anam Tahta Temasa Geldi. Bir Elim Yar Kolunda Anam Bir Elim Boşa Geldi.
Durmaz Parmağın Hani. Benim Sevdiğim Sensin Hani Mendilim Hani Senin Sevdiğin Hani.
Urfa Urfa İçinde Anam Kavruldum Yağ İçinde. Ellerin Yari Gelmiş Bizimki Yok İçinde.
Hani Mendilim Hani Durmaz Parmağın Hani. Benim Sevdiğim Sensin Senin Sevdiğin Hani.
Uzun İnce Bir Yoldayım
Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu-TRT Müz. Dairesi Başk.
Uzun İnce Bir Yoldayım Gidiyorum Gündüz Gece. Bilmiyorum Ne Haldeyim Gidiyorum Gündüz Gece.
Dünyaya Geldiğim Anda Yürüdüm Aynı Zamanda. İki Kapılı Bir Handa Gidiyorum Gündüz Gece.
Şaşar Veysel İş Bu Hale Gâh Ağlaya Gâhi Güle. Yetişmek İçin Menzile Gidiyorum Gündüz Gece.
Uzun Kavak
Kırklareli-Vasfiye Çemder -Muzaffer Sarısözen
Uzun Kavak Ne Gidersin Engine Yaprakların Benzemiyor Rengine Anne Beni Verecek Misin Dengime.
Ah Dola Dola Dola Da Yar Dolanıyor Boynuma Akşamdan Gel Sağ Yanıma Yanıma.
Uzun Kavak Gıcır Gıcır Gıcırdar Anne Benim Sağ Yanımda Sancım Var Ben Ölürsem Benden Nice Nice Genci Var.
Uzun Kavak Dalın Malın Kırılsın Yaprakların Suda Muda Çürüsün Herkes Sevdiğini Alsın Yürüsün.
Uzun Uzun Kamışlar
Şanlıurfa-Cemil Cankat-Cemil Cankat
Uzun Uzun Kamışlar...Uy Aman Ucunu Boyamışlar...Uy Aman Benim Nazlı Yarimi...Uy Aman Gurbete Yollamışlar...Uy Aman
İpin Ucu Bendedir...Uy Aman Bir Ucu Da Sendedir...Uy Aman Dünya Güzelle Dolsa...Uy Aman Yine Gönlüm Sendedir...Uy Aman | |
|
| |
sahin_4ever
| Konu: Geri: Türkü Sözleri Ptsi Ağus. 24, 2009 4:39 am | |
| Üsküdara Gider İken
İstanbul-Nuri Halil Poyraz-Muzaffer Sarısözen
Üsküdar’a Gider İken Aldı Da Bir Yağmur Kâtibimin Setresi Uzun Eteği Çamur. Kâtip Uykudan Uyanmış Gözleri Mahmur.
Kâtip Benim Ben Kâtibin El Ne Karışır Kâtibime Kolalı Da Gömlek Ne Güzel Yaraşır.
Üsküdar’a Gider İken Bir Mendil Buldum Mendilimin İçine De Lokum Doldurdum. Kâtibimi Arar İken Yanımda Buldum.
Kâtip Benim Ben Kâtibin El Ne Karışır Kâtibime Kolalı Da Gömlek Ne Güzel Yaraşır.
Üğrunü Üğrunü Gelir Dereden(Bedir)
Sivas/Şarkışla-Medine Köseoğlu-İhsan Öztürk
Üğrunu Üğrunu Gelir Dereden Benlerini Sayamadım Kareden. Sevdiğimi Bana Yazsa Yaradan. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor.
Şu Dereden Cıvıl Cıvıl Kuş Gelir Armağanlar Dolu Gider Boş Gelir. Sevda Bilmeyene Hayal Düş Gelir. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor.
Boğazında Lira Alnında Altın Bedir'i Vermiyor Şu Gürcü Hatun. Param Çok Değil Ki Alayım Satın. Sen Ol Yaylam Sen Ol Bedir Geliyor.
Konak Boğazında Ardından Yettim Kızyandı’ya Kadar Beraber Gettim. Bedir’i Yaylaya Emanet Ettim. Şen Ol Yaylam Şen Ol Bedir Geliyor. | |
|
| |
sahin_4ever
| Vardım Kırklar Kapısına
Erzincan-Aşık Davut Sulari-Turan Engin
Vardım Kırklar Kapısına Baktım Cennet Yapısına Tapmışam Hak Kapısına Allah Ey Vallah Ey Vallah
Evvel Allah Ahir Allah Dönemem Estağfurullah Bendeyim Allah Eyvallah İmanım Amentü Billah
Eridi Dağların Taşı Akıttım Gözümden Yaşı Ali'dir İmamlar Başı Allah Eyvallah Eyvallah
Pir Elinden İçtim Dolu Öğrendim Erkânı Yolu Emniyette Mümin Kulu Allah Ey Vallah Ey Vallah
Davut Sulâr Canlar Canı Mevlana Mahmud Hayranı Pirimdir Veysel Karani Allah Eyvallah Eyvallah
Vardım Hint Eline Kumaş Getirdim
Erzincan-Turan Engin-Yücel Paşmakçı
Vardım Hint Eline Kumaş Getirdim Açtım Bedestanı Sattım Oturdum. Sen Benim Başıma Neler Getirdin. Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül Ben Senin Derdini Çekemem Gönül.
Eline Aluben Sazlar İstersin Göllerde Ördeği Kazlar İstersin. Benden Mahbut Gelin Kızlar İstersin. Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül Ben Senin Derdini Çekemem Gönül.
Karabulut Gibi Göğe Ağarsın Sulu Yağmur Gibi Yere Yağarsın. O Yar Senin Değil Ne Çok Bakarsın. Ben Senin Kahrını Çekemem Gönül Ben Senin Derdini Çekemem Gönül. | |
|
| |
sahin_4ever
| Ya Hızır Semahı
Feyzullah Çınar
Benim Sevdiğimin Şirin Sözleri Büyüdü Sinemde Ne Hallar Oldu Karınca Yükünü Fil Çekmez Oldu Azdı Zaman Azdı Ne Çağlar Oldu
Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çağlar Oldu
Talip Gelmez Oldu Pir Nefesine Elin Alıp Gitmez Oldu Yazına Dağlar Sindi Tepeler Gölgesine Büyüdü Tepeler Ne Dağlar Oldu
Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Dağlar Oldu
Nesimi Yüzüldü Mansur Asıldı Ali Düldüle Bindi Küffar Basıldı Nice Ulu Sular Arktan Kesildi Aktı Kör Pınarlar Ne Çaylar Oldu
Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Ne Çaylar Oldu
Gönül Turnam Uçtu Gitti Gölünden Bülbül Vazgeçer Mi Gonca Gülünden Abdal Pir Sultanım Çarkın Elinden Dideler Yaş Döktü Kan Ağlar Oldu
Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu Ya Hızır Ya Hızır Ya Hızır Kan Ağlar Oldu
Yandım Allah Yandım Yatamıyorum
Sivas-Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen
Yandım allah Yandım Yatamıyorum Gençlik elden çıktı tutamıyorum Yarin bahçesinde bir bülbül idim Alındı dillerim ötemiyorum
Bugün kara gözlü yardan ayrıldım
Yarin bahçesinde üçgül biterse O gülün dalında bülbül öterse Benim vadem yardan evvel yeterse Mezarım başına sür sinelerin
Bugün kara gözlü yardan ayrıldım
Yamadan Gel Yamadan
Samsun-Nejat Buhara-Muzaffer Sarısözen
Yamadan gel yamadan ah güzel oğlan Kan damlıyor kamadan yandım şeker oğlan.
Böyle sevda mı olur ah güzel oğlan Beni iste babamdan yandım şeker oğlan.
Yiğidim yiğit olsun ah güzel oğlan Ağzın şeker bal olsun yandım şeker oğlan
Yarim İstanbul'u Mesken Mi Tuttun
Kayseri-Ahmet Gazi Ayhan-Ahmet Gazi Ayhan
Yarim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun Gördün Güzelleri Beni Unuttun Sılaya Gelmeye Yemin Mi Ettin.
Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı Mektuba Yazacak Sözüm Kalmadı.
Yarim Sen Gideli Yedi Yıl Oldu Diktiğin Fidanlar Meyveye Geldi Seninle Gidenler Sılaya Döndü.
Gayri Dayanacak Özüm Kalmadı Gençlik Elden Uçtu Gitti Gelmene Lüzum Kalmadı.
Yarim Senden Ayrılalı
Erzincan-Aşık İsmail Daimi-Plaktan Yazıldı
Yarim Senden Ayrılalı Hayli Zaman Oldu Gel Gel. Bak Gözümden Akan Yaşım Ab-u Revan Oldu Gel Gel.
Böyle M'olur Küsüp Gitmek Seni Seveni Terk Etmek. Haram Oldu Yemek İçmek İşim Figân Oldu Gel Gel.
Yayla Yollarında Yürüyüp Gelir
Burdur-Ahmet Yamacı-Muzaffer Sarısözen
Yayla yollarında yürüyen gelin Allı şalvarını sürüyen gelin
Ben varmam oralıya Orada duralıya Allah nasip eylesin Davullu zurnalıya
Yayla yollarından biter naneler İnce belli kız doğurmuş anneler
Ben varmam inekliye Yoğurdu sinekliye Allah nasip eylesin Omuzu tüfekliye
Yayla yollarında menekşe açmış Sevdiğim o güzel dağlara kaçmış
Ünledim Ayşe diye Odayı döşe diye Ünledim Fatma diye Kaşların çatma diye Ünledim Gülsün diye Yanıma gelsin diye
Yaylalar İcinde
Kırıkkale-Hacı Taşan-Ankara Rad. THM Müd.
Yaylalar İçinde Erzurum Yayla Şehirler İçinde Konya’dır Konya Vurulmuş AslanımSen Olsun Dünya Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden
Çıkar Çıkar Parmaklıktan Bakarım Konya Seni Ateşlere Yakarım Bir Gün Olur Ben Murada Çıkarım Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden
Yaylalarda gezersin
Denizli-Şinasi Uslu Mansur Kaymak
Yaylalarda gezersin Keklik gibi sekersin. Ak kayanın başında Yanık yanık ötersin.
Çıktım yayla yoluna Varem gidem yanına. Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna
Yaylalardan inersin Al basmalar giyersin. Akşamlar da olunca Nerelerde dünersin.
Yaylların ayranı Bugün kurban bayramı. Gız annenden istesem Acep gönlün olmamı.
Yazımı Kışa Çevirdini
zzet Altınmeşe
Yazımı kışa çevirdin Karlar yağdı boşa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leyla'm
Her an gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevlâ'm ayrılık vermesin Göğde uçan kuşa Leylâ'm
Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halım Böyle kader böyle zulum Gelir Garip başa Leyla'm
Yemen Bizim Neyimize
İsmail Özden
Yemen Bizim Neyimize? Sıvan Düştü Evimize Bak Yavrular Yetim Kaldı Güvenmeyin Beyinize
Basma Fistan Kirlenirse Başta Lecek Düglenirse Ya Kimlere Baba Desin Yetim Yavrum Dillenirse
Günden Yanı Soldu M'ola Yerden Yanı Uludu M'ola Yiğidimin Ala Gözün Karıncalar Oydu M'ola
Yeşil Ayna Takındın Mı Beliene
Yozgat-Fahri Akbilek-Nida Tüfekçi
Yeşil Ayna Takındın Mı Beline Gelin Kurban Olam Tatlı Diline Anam Diline. Sen Düşürdün Beni Âlem Diline
Kendi Melül Melül Gözü Yaşlı Da Yar Sen Sefa Geldin Benim İle Mercimeği Daşlı Da Yar Sen Sefa Geldin.
Çarşıdan Aldırdım Yeşil Aynayı Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı Anam Dünyayı Ne İstanbul Koydun Ne De Konya’yı Kendime Münasip Yar Bulamadım Sen Sefa Geldin.
Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere
Sivas-Bahattin Alpaslan-Osman Özdenkçi
Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere Sen Düşürdün Beni Dilden Dillere Başım Alıp Gidem Gurbet Ellere Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni
Sevdiğim Cemalim Güneşim Mahım Seni Seven Aşık Çeker Ezvahın Getir El Basayım Kelamullahın Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni
Gel Seninle Bir Ahduman Kuralım Bağlanalım Bir Karara Varalım Verdiğimiz Sözde Hemen Duralım Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Sen
Yiğidim Aslanım
Nazım Hikmet-Zülfü Livaneli
Şu Sılanın Ufak Tefek Yolları Ağrıdan Sızıdan Tutmaz Elleri Tepeden Tırnağa Şiir Dilleri Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor
Bugün Efkarlıyım Açmasın Güller Yiğidimden Kara Haber Verdiler Demirden Döşeği Taştan Sedirler Yiğidim Aslanım Bumda Yatıyor
Ne Bir Haram Yedi Ne Cana Kıydı Ekmek Kadar Temiz Su Gibi Aydın Hiç Kimse Duymadan Hükümler Giydin Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor
Mezar Arasında Harman Olur Mu On Üç Yıl Mahpusta Derman Kalır Mı Azrail'e Sorsam Canım Alır Mı Yiğidim Aslanım Burda Yatıyor
Yoğurt Koydum Dolaba
Elazığ-Hafız Osman Öge-Banttan Yazıldı
Yoğurt Koydum Dolaba Ellere Vay Bugün Başım Kalaba Ellere Vay Ellere Hanım Canım Ellere Vay
Giymiş Pembe Şalvarı Ellere Vay Sallanır Saçakları Yerlere Vay
Kalaylı Tas Yoğurdu Ellere Vay Seni Kimler Doğurdu Ellere Vay Seni Doğuran Ana Ellere Vay Bal İlen Mi Doğurdu Ellere Vay
Yoğurdun Üstü Kaymak Ellere Vay Olur Mu Yare Doymak Ellere Vay Yare Doydum Diyenin Ellere Vay Caizdir Boynun Vurmak Ellere Vay
Yol Üstünde Dikili Taş
Eskişehir-Necip Önalp-Mustafa Hoşsu
Yol Üstünde Dikili Taş Ah Aman Amman Amman. Bir Evde İki Kardaş Sevdiğim Aman.
Biri Kaynım Olursa Sevdiğim Amman. Biri Bana Arkadaş Sevdiğim Amman.
Gökten Zembil İniyor Fırıl Fırıl Dönüyor. Ateş Misin Sevdiğim Seni Gören Yanıyor.
Yol Ver Dağlar
Aşık Yener-İsmail Özden
Başı Duman Pare Pare Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana Gönlüm Gitmek İster Yare Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana
Ömrümün Uzun Yolu Geçip Gitsem Yare Doğru Gözlerim Yaş Dolu Dolu Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana
Aşık Olmak Benim Kârım Çok Aradım Nazlı Yarim Dûdû Dillim Sitemkârım Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana
Karlı Dağından Esmedim Ben O Yare Hiç Küsmedim Daha Umudum Kesmedim Yol Ver Dağlar Yol Ver Bana
Yol Ver Dağlar
Karacaoğlan-Musa Eroğlu
Bugün çay bulandı yarın durulmaz Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım Muhabbetli yardan gönül ayrılmaz Yol ver dağlar ben sılama varayım Karlı dağlar varayım Zalım dağlar varayım
Gurbet elde efkarım var zarım var Sılada bekleyen nazlı yarim var Bizi ayırana intizarım var Karlı dağlar yaz gele Zalım dağlar aaa gele Bizi ayırana intizarım var
Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim
Ezeli de Karacaoğlan ezeli Döküldü bağların gülü gazeli Gurbet elde ben nideyim güzeli Karlı dağlar güzeli Zalım dağlar güzeli Gurbet elde ben neyleyim güzeli
Oy dağlar Yol ver dağlar ben sılama gideyim Karlı dağlar gideyim Zalım dağlar gideyim
Yola Gel Sevdiğiim
Sivas-Halil Söyler-TRT Mzk Dair. Bşk.
Yola gel Sevdiğim yola gel yola O pambuk ellerin boynuma dola Dilerim allahtan gül benzin sola Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni
Yanarım yanarım tütünüm tütmez Virana bağlarda bülbüller ötmez Yaram pek derindir melhem kar etmez Kar yağdı başıma vay beni beni Doğurmaz olaydın anam sen beni
Yoruldum Yorgunum
Muhlis Akarsu
Yoruldum Yorgunum Fazla Gidemem Neler Etti Kahır Beni Zulm Beni Kolay Değil Ben Bu Derdi Çekemem Zalimin Elinde Koydu Hal Beni
Arsız Değilidim Arsız Ettiler Saldılar Gurbete Yurtsuz Ettiler Yardan Ayırdılar Yarsız Ettiler Şimdi Gizli Gizli Kınar El Beni
Akarsuyu Aşka Yaktı Yaradan Ömür Bir Gün Gibi Geçti Aradan İşte Geldim Gidiyorum Dünyadan Oturmuş Bekliyor Kuru Sal Beni
Yörükler Yaylası
Rumeli-Osman Pehlivan-Muzaffer Sarısözen
Yörük De Yaylasını Aman Yaylayamadım İmanım Divane Gönlümü Eğleyemedim. Diyecek Sözümü De Aman Söyleyemedim İmanım.
Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay.
Yörük De Yaylasında Aman Süt Bakır Bakır İmanım Sevdiğim Güzelin Gözleri Çakır. Güle De Bülbül Konmuş Aman Ne Güzel Şakır İmanım.
Yaylamam Yaylanda Kar Olmayınca Vay Eğlemem Gönlümü Yar Olmayınca Vay
Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar
Edirne-Yöre Kadın Ekibi-Ümit Kaltancıoğlu
Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar Aşrı Aşrı Memlekete Kız Vermesinler Annesinin Bir Tanesini Hor Görmesinler
Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı Ben Köyümü Özledim.
Annemin Yelkeni Olsa Açsa Da Gelse Babamın Bir Atı Olsa Binse De Gelse Kardeşlerim Yolları Bilse De Gelse.
Uçan Da Kuşlara Malûm Olsun Ben Annemi Özledim. Hem Annemi Hem Babamı Ben Köyümü Özledim.
Yürü Güzel Yürü Yol Almazsın
Yürü Güzel Yürü Yol Alamazsın Azrail Olsan Can Alamazsın Hele Sen Dünyayı Kalbura Koysan Benden Muhabbetli Yar Bulamazsın
Sular Olsam Yeraltından Akmayım Yarim Senden Gayrisine Bakmayım Eğer Senden Başkasına Bakarsam Yedi Sene Döşeklerden Kalkmayım
Yörü Dilber Yörü Ömrümün Varı Eridi Kalmadı Dağların Karı | |
|
| |
sahin_4ever
| Konu: Geri: Türkü Sözleri Ptsi Ağus. 24, 2009 4:41 am | |
| Iğdırın Al Alması
Iğdır-Yusuf Yıldırım/K.Çiftçi/N.Ergin-Muzaffer Sarısözen
Iğdırın Al Alması Ay Balam Yemeye Bal Alması Yar Gelene Galdı Yaremin Sağalması Ölürem...... Ölürem Yar Sefirem Yar Yanıram Yar Yar....
Deryada Deryalıklar Ay Balam Suda Oynar Balıklar Ne Bu Sevda Olaydı Ne De Bu Ayrılıklar Ölürem...... Ölürem Yar Sefirem Yar Yanıram Yar Yar....
Sorma Benden Haralı Ay Balam Gönlüm Senden Yaralı Yarimi Sorarsanız Azerbaycan Maralı Ölürem Yar Sefirem Yar Yanıram Yar Yar.... | |
|
| |
sahin_4ever
| İki Büyük Nimetim Var
Neset Ertaş
İki büyük nimetim var Biri anam biri yarim İkisine de hörmetim var Biri anam biri yarim
Ana deyip de geçilmez O yar anadan seçilmez İkisine de kıymet biçilmez Biri anam biri yarim
Birisi var etti beni Birisi yar etti beni İkisinin de birdir yari Biri anam biri yarim
İki Dağın Arasında Kalmışam
Şanlıurfa-Mehmet Özbek-Mehmet Özbek
İki Dağın Arasında Kalmışam Bülbül Kimin Daldan Dala Konmuşam Ne Gün Görüp Ne Miraz Almışam
Ana Beni Bu Zalımlar Vurdular Oy Vurdular Da Alkanlara Koydular Oy
Mezar Arasında Harman Olur Mu Kama Yarasına Derman Olur Mu Osmanı Vuranda İman Olur Mu
Yıkılır Mı Hastane Binası Sarılır Mı Genç Osmanın Yarası Sende Kama Bende Sevda Yarası
İki Gözüm İki Çeşme
Özer Şenay
Ben Gurbetin Kucağında Düse Kalka Yoruldum. Bir Zalimin Ocağında Can Evimden Vuruldum.
İki Gözüm İki Çeşme Yanaklarım Islanır. Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm Dert Çektikçe Uslanır.
Esme Rüzgar Deli Deli Aklım Başımda Değil. Bu Gidişle Benim Sonum Galiba Belli Değil.
İki Gözüm İki Çeşme Yanaklarım Islanır. Bu Gidişle Deli Deli Gönlüm Dert Çektikçe Uslanır.
İnce Giyerim İnce
Tekirdağ-Sadet Karaca-Muzaffer Sarısözen
İnce Giyerim İnce Pembe Yakışır Gence. İnsan Bir Hoş Oluyor Sevdiğini Görünce.
Of Sen Yana Ben Cama İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana. Derelerin Çakılı Nerden Aldın Akılı. Döne Döne Oynuyor Ağabeyimin Çakırı.
Of Sen Yana Ben Cama İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana. Dereler Çakıl Taşlı Ördekler Yeşil Başlı.
Benim Sevdiğim Dilber Al Yanak Kalem Kaşlı. Of Sen Yana Ben Cama İkimizin Resmini Çıkarsınlar Yan Yana.
İnsan Kısım Kısım
Sivas-Ali Delice-Ankara Rad. THM Müd.
İnsan Kısım Kısım Hey Hey Yer Damar Damar Kaşların Nameli Yüzlerin Kamer Yüzlerin Kamer. İnce Bel Üstüne Yar Yar Olayım Kemer Yakışır Bellere Canan Sar Beni Beni.
Değişmiş Rengini Canan Olmuş Üveyik Şahine Benziyor Gözlerin Rengi Gözlerin Rengi Sen Bir Avcı Ol Da Yar Yar Ben Olam Geyik Doldur Tüfeğini Hey Hey Vur Beni Beni.
İnsan Olmaya Geldim
Nimri Dede- Arif Sağ
İkilik Kinini İçimden Atıp Özde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Taht Kuralı Ariflerin Gönlüne Sözde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim Serimi Meydana Koymaya Geldim
Meğerse Aşk İmiş Canın Mayası Ona Mihrabımış Kaşın Arası Hakkın İşlediği Kudret Boyası Yüzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Bütün Mürşidlerin Tarif Ettiği Sadıkların Menziline Yettiği Enmiyanın Evliyanın Gittiği İzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Ben De Bir Zamanlar Baktım Bakıldım Nice Yıllar Bir Kemende Takıldım O Aşkı Mecazla Yandım Yakıldım Közde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Süregeldim Aşk Meyini İçerek Her Bir Akı Karasından Seçerek Varlık Dağlarını Delip Geçerek Düzde Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
Gör Ki Nimri Dede Şimdi Neyleyi Gerçek Aşkı Her Gönüle Söyleyi Her Türlü Sefaya Veda Eyleyi Sazda Ben Bir İnsan Olmaya Geldim
İpek Mendil Dane Dane
S ivas -Nuri Üstünses-Muzaffer Sarısözen
İpek Mendil Dane Dane Yuğdular Serdiler Güle Ana Oğlunu Yuğdular Başucunda Döne Döne Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy
Evlerin Önü Arpa Kırat Gelir Kırpa Kırpa Benim Yavrum Hastalanmış Kuru Yerde Yata Yata (Mapuslarda Yata Yata) Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy
Evlerinde Var Makine Derdimi Döaaaim Kime Benim Yavrum Hastalanmış Götürmemişler Hekime Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy
Nasıl Edek Nereye Gidek Derdimizi Kime Diyek Suçu Yalnız İnsan Sevmek Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy
Evlerinin Önü Yonca Yonca Çıkmış Dam Boyunca Bu Yoncayı Kim Biçecek Celal Oğlan Olmayınca Gülüm Oy Oy Yavrum Oy Oy
İreyhan Eker Misin
Sivas-Sırrı Sarısözen-Muzaffer Sarısözen
İreyhan Eker Misin(Lili Yar) Balınan Seker Misin.(Lili De Lili Yar) Dünyada Ettiğini(Lili Yar) Ahrette Çeker Misin.(Lili De Lili Yar)
Karanfil Oylum Oylum(Lili Yar) Geliyor Servi Boylum.(Lili De Lili Yar) Servi Boylum Gelince(Lili Yar) Sen Olur Benim Gönlüm.(Lili De Lili Yar)
Karanfil Olacaksın(Lili Yar) Sararıp Solacaksın.(Lili De Lili Yar) Ben Hakime Danıştım(Lili Yar) Sen Benim Olacaksın.(Lili De Lili Yar)
İstanbul'dan Üsküdara Yol Gider
İstanbul-Yöre ekibi-Muzaffer Sarısözen
İstanbuldan Üsküdara Yol Gider Yol Gider Çavuş Yol Gider Hanımlara Deste Deste Gül Gider Gül Gider Çavuş Gül Gider
Yandım Çavuş Yandım Senin Elinden Elinden Çavuş Elinden Çok Sallanma Kasatura Da Fırlar Belinden Belinden Çavuş Belinden
İstanbulla Üsküdarın Arası Arası Çavuş Arası Yaktı Beni Kaşlarının Karası Karası Çavuş Karası
İstanbuldan Üç Mum Aldım Yakmağa Yakmağa Çavuş Yakmağa Yakıp Yakıp Yar Yüzüne Bakmağa Bakmağa Çavuş Bakmağa
İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım
Kahramanmaraş-Aşık Mahzuni Şerif-Plaktan Yazıldı
İşte gidiyorum çeşm-i siyahım Önümüze dağlar sıralansa da Sermayem derdimdir servetim ahım Karardıkça bahtım karalansa da
Haydi dolaşalım yüce dağlarda Dost beni bıraktı ah ile zarda Ötmek istiyorum viran bağlarda Ayağıma cennet kiralansa da
Bağladım canımı zülfün teline Sen beni bıraktın elin diline Güldün Mahzuninin berbat haline Mervanın elinde parelense de
İste Yetimlerin Yetimi
Davut Sulari
İste Yetimlerin Yetimi Benem Çok Cahd Ettim Gülemedim Ne Yazık Bu Dünyaya Geldiğimden Yoksulam Ben Neyim Bilemedim Ne Yazık
Her Kimlere El Attımsa Koptu Dal Ne Takadım Kaldı Ne De Mecal Bir Yakınım Yok Ki Olam Hasbihal Fesat Hille Olamadım Ne Yazık
Giden Gitme Mihnet Bırakmaz Peşin Gel Davut Suları Yok Ahbap Esin Yaren Akraba Tavlukat Kardeşin Dediğimde Duramadım Ne Yazık | |
|
| |
sahin_4ever
| Kadir Mevlâm Senden Bir Dileğim Var
Adana-Ali Arık-Ankara Devlet Kons.
Kadir Mevlâm Senden Bir Dileğim Var Beni Muhannete Muhtaç Eyleme. Yedi Deryalara Gark Eyle Beni Yine Muhannete Muhtaç Eyleme.
Muhannetin Suyu Dolayı Akar Değdiği Yerleri Od Olur Yakar. Eyilik Etmeden Başına Kakar Yine Muhannete Muhtaç Eyleme.
Muhannetin Sözü Pareli Oktur Lûtfuna Kerem Et İhsanı Çoktur. Sağ Elin Sol Ele Faydası Yoktur Yine Muhannete Muhtaç Eyleme.
Ben Dertli’yim Hak Ayırsın İsimi Kaygılara Saldım Garip Basımı. Varsın Kurtlar Kuşlar Yesin Leşimi Yine Muhannete Muhtaç Eyleme.
Kahve Koydum Fincana
Giresun-Halim Giresunluoğlu-Ahmet Yamacı
Kahve Koydum Fincana Hele De Bakın Mican'a Körolası Kel Seyit Nasıl Da Kiydin O Cana
Vay Benim Canım Mican'ım Dünyalarda Bir Canım
Martinimin Pulları Gece De Geçtim Yolları Aslan Mican Geliyor Saymaz Karakolları
Vay Benim Canım Mican’ım Dünyalarda Bir Canim
Mican Sen Öleceksin Kabire Gireceksin Dokuz Tahta Altında Ne Cevap Vereceksin
Vay Benim Canim Mican’ım Dünyalarda Bir Canim
Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri
Dadaloğlu-Muharrem Ertaş
Kalktı Göç Eyledi Avşar Elleri Ağır Ağır Giden Eller Bizimdir. Arap Atlar Yakın Eder ırağı Yüce Dağdan Aşan Yollar Bizimdir.
Belimizde Kılıcımız Kirmani Taşı Deler Mızrağımın Temreni. Hakkımızda Devlet Etmiş Fermanı Ferman PadişahınDağlar Bizimdir.
Dadaloğlu'm Birgün Kavga Kurulur Öter Tüfek Davlumbazlar Vurulur. Nice Koçyiğitler Yere Serilir Ölen Ölür Kalan Sağlar Bizimdir.
Kapı Ardına Asa Koymuş Eleği
Afyon-İzzet Gündüz-Ankara Devlet Kons.
Kapı ardına Asa Koymuş Eleği Bekârların Genç Kızlardan Dileği Anasının Mühür Gözlü Meleği.
Aman Yarim Evlerimiz Nerd'olur Eller Sarar Yüreğimiz Dert Olur.
Yeni Çıkmış Kestanenin Dalına Beni Koymadılar Kendi Halime Kamalar Mı Sokam Kendi Kalbime.
Yol Üstüne Kura Koymuş Çıkrığı Kendi Havasına Büker İpliği Anasının Bir Tanecik Kekliği.
Dam Başına Asa Koymuş Kalburu Bekârları Yatağından Kaldırı Bu Dert Bizi İflâh Etmez Öldürür.
Kar Etmez Ahım
Kerkük-Abdülvahit Küzecioğlu-Nida Tüfekçi
Kar Etmez Ahim Sen Gülizare. Onulmaz İsler Güzelim Dilde Bu Yare Olsam Da Geçmem Bin Pare Pare. Sevmiş Bulundum Güzelim Gayri Ne Çare.
Oy Aksın Yaşım Billahi Sinmem. Mecnun Oldum Güzelim Terkedebilmem. Kessen De Başım Senden Ayrılmam. Sevmiş Bulundum Güzelim Gayri Ne Çare.
Kar Yağar Kar Üstüne
Neşet Ertaş
Kar Yağar Kar Üstüne Yar Sevmiş Yar Üstüme Varsın Sevsin Neyleyim Turp Yemiş Nar Üstüne
Aman Yarim Gez De Gel Badeleri Söz De Gel Sarhoşum Ben Çözemem Düğmelerin Çöz De Gel
Şu Derenin Uzunu Kıramadım Buzunu Aldım Türkmen Kızını Çekemiyom Nazım
Aman Yarim Gez De Gel Badeleri Söz De Gel Sarhoşum Ben Çözemem Düğmelerin Çöz De Gel
Kara Toprak
Aşık Veysel Şatıroğlu
Dost Dost Diye Nicesine Sarıldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır Beyhude Dolandım Boşa Yoruldum Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Nice Güzellere Bağlandım Kaldım Ne Bir Vefa Gördüm Ne Faydalandım Her Turlu İsteğim Topraktan Aldım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Koyun Verdi Kuzu Verdi Sut Verdi Yemek Verdi Ekmek Verdi Et Verdi Kazma İle Dövmeyince Kıt Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Ademden Bu Deme Neslim Getirdi Bana Turlu Turlu Meyva Yetirdi Her gün Beni Tepesinde Götürdü Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Karnin Yardim Kazma İle Bel İle Yüzün Yırttım Tırnak İle El İle Yine Beni Karşıladı Gül İle Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
İşkence Yaptıkça Bana Gülerdi Bunda Yalan Yoktur Herkesler Gördü Bir Çekirdek Verdim Dört Bostan Verdi Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Havaya Bakarsam Hava Alırım Toprağa Bakarsam Dua Alırım Topraktan Ayrılsam Nerde Kalırım Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Dileğin Varsa İste Allah'tan Almak İçin Uzak Gitme Topraktan Cömertlik Toprağa Verilmiş Haktan Benim Sadik Yarim Kara Topraktır
Hakikat Ararsan Açık Bir Nokta Allah Kula Yakın Kul Da Allah'a Hakkin Gizli Hazinesi Kara Toprakta Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Bütün Kusurlarımı Toprak Gizliyor Merhem Calip Yaralarımı Tuzluyor Kolun Açmış Yollarımı Gözlüyor Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Her Kim Ki Olursa Bu Sirr-İ Mazhar Dünyaya Bırakır Ölmez Bir Eser Gün Gelir Veysel'in Bağrına Basar Benim Sadık Yarim Kara Topraktır
Kara Tren Gelmez M'ola
Malatya-Mustafa Özgül-Mustafa Özgül
Kara Tren Gelmez M’ ola Düdüğünü Çalmaz M’ ola. Gurbet Ele Yar Yolladım Mektubunu Salmaz M’ ola
Allı Gelin Al Olaydın Selvilere Dal Olaydın. Gelen Geçen Yolculara Nazlı Yar Beni Soraydın.
Aldım Çantamı Elime Düştüm Gurbetin Yoluna. Böyle Bilseydim Sevmezdim Düştüm El Âlem Diline.
Allı Gelin Al Olaydın Selvilere Dal Olaydın. Gelen Geçen Yolculara Nazlı Yar Beni Soraydın.
Evlerinin Önü Tastan Sen Çıkardın Beni Bastan. Ben Seni Sevdim Seveli Gözlerim Dinmiyor Yastan.
Karayılan
Gaziantep-?
Atına binmiş de elinde dizgin Vardığı cephede hiç olmaz bozgun Çeteler içinde imanım azgın Vurun Antepliler namus günüdür
Sürerim sürerim gitmez kadana Fransız kurşunu değmez adama Benden selam söylen nazlı anama Analar da böyle yavru doğurmuş
Karayılan der ki harbe oturak Kilis yollarından kelle getirek Nerde düşman varsa orda bitirek Vurun Antepliler namus günüdür
Karanfil Deste Gider
Kilis-Şinasi Çolakoğlu-Muzaffer Sarısözen
Karanfil Deste Gider Hah Hah Ha Nanay Kokusu Dosta Gider Hah Hah Ha Nanay. Benim Kalbimde Sensin Hah Hah Ha Nanay Senin Kalbinde Kimler Hah Hah Ha Nanay.
Nanay Nanay Nanay Ellerin Malı. Çürük Bellerin Bağı Gün Olur Devran Döner Ben De Sararım Yari Nanay Nanay Nanay Nanay.
Kuru Kastel Akmıyor Hah Hah Ha Nanay Yar Yüzüme Bakmıyor Hah Hah Ha Nanay. Üç Deste Gül Topladım Hah Hah Ha Nanay Yarim Gibi Kokmuyor Hah Hah Ha Nanay.
Nanay Nanay Nanay Ellerin Malı. Çürük Bellerin Bağı Gün Olur Devran Döner Ben De Sararım Yari Nanay Nanay Nanay Nanay.
Karanfil Oylum Oylum
Konya-Ali Çalışkan-Muzaffer Sarısözen
Karanfil Oylum Oylum Geliyor Fidan Boylum. Fidan Boylum Gelirse... Yandım Hey Sen Olur Benim Gönlüm.
Karanfil Olacaksın Sararıp Solacaksın. Ben Hakime Danıştım Sen Benim Olacaksın.
Karanfil Oymak Oymak Olur Mu Yare Doymak. Yare Doydum Diyenin Caizdir Boynun Vurmak.
Karanfilin Moruna
Çanakkale-Refika Berkant-Saniye Can
Karanfilin Moruna Ölüyorum Yoluna. Çifte Kurban Adadım Sevdiğimin Yoluna.
Karanfilim Süt Beyaz Ayrı Düştük Biz Bu Yaz. Hediyeni İstemem Mektubunu Sıkça Yaz.
Karanfilsin Tarçınsın Neden Böyle Hırçınsın. Ne Küçüksün Ne Büyük Tamam Benim Harcımsın.
Karlı Dağlar Karanlığın(U.H.)
Sivas/zara-Halil Söyler-TRT Müz. Dairesi Bşk.
Karlı Dağlar Karanlığın Kalktı Mı Oy Oy Kahpe Felek Ayrılığın Vakti Mi Karlı Dağlar Ne Olur Ne Olur Asker Ağam Gelse Yerelerim Ey Olur Ey Olur Ey Olur
Allah Bu Askere Ömürler Vere Oy Oy Teskeresini Alıp Geriye Döne Karlı Dağlar Ne Olur Ne Olur Asker Ağam Gelse Yarelerim Ey Olur Ey Olur Ey Olur
Karaova Düğünü
Muğla/Ula-Şerafettin Civelek-Durmuş Yazıcıoğlu
Karaova’ya Vardım Güle Oynaya Aziz Arkadaşımı Güvey Koymaya. Acımadın Mı Murat Beni Vurmaya Al Kanlar İçinde Kabre Koymaya.
Vurma Murat Yakışmaz Senin Şanına İnsan Eniştesinin Kıyar Mı Canına. Karaova Düğünü Gece Kuruldu Varır Varmaz Güveyin Adi Soruldu.
Pehlivanlar Meydana Çıktı Soyundu O Zaman Hacı Gümüş Oğlu Vuruldu. Vurma Murat Yakışmaz Senin Şanına İnsan Eniştesinin Kıyar Mi Canına
Kaşların Karasına
Neşet Ertaş
Kaşların karasına Kurbanım arasına Ancak sen melhem olun Göynümün yarasına
İnce belinden (yarim) Datlı dilinden (yarim) Bir hatıra ver bana Zülfün telinden (yarim)
Kaşların kara kara Açtı bağrıma yara Aşka tabip istemem Sensin derdime çare
Kayayı Gırcı Tuttu (İlvanlım)
Çorum/Alaca-Musa Yenilmez-Sümer Ezgü
Kayayı Gırcı Duttu İlvanlım İlvanlım İlvanlım Aman Aman Dibini Burcu Duttu Al Fistanlım Gaytanlım. Bizde Bir Yar Sevmeynen İlvanlım İlvanlım İlvanlım Aman Aman Köyü Bir Sancı Tuttu Al Fistanlım Gaytanlım.
Guş Burnuyu Budarlar İlvanlım İlvanlım İlvanlım Aman Aman Işkın Sürmesin Deyi De Al Fistanlım Gaytanlım. Bizi Köyden Kovarlar İlvanlım İlvanlım İlvanlım Aman Aman Gözel Sevmesin Deyi De Al Fistanlım Gaytanlım.
Zülüf Kısa Yüz Örtmez İlvanlım İlvanlım İlvanlım Aman Aman Sevda Selinden Gitmez De Al Fistanlım Gaytanlım. Bu Gözler Seni Gördü İlvanlım İlvanlım İlvanlım Aman Aman Gayrısına Meyletmez De Al Fistanlım Gaytanlım.
Kendim Ettim Kendim Buldum
Neşet Ertaş
Karadır Şu Bahtım Kara Sözüm Kar Etmiyor Yare Yüreğimi Yaktı Nara (Eyvah Ey...)
Kendim Ettim Kendim Buldum Gül Gibi Sararıp Soldum
Bilmez Yar Gönülden Bilmez Akar Göz Yaşlarım Dinmez Bir Kere Yüzüm Gülmez (Eyvah Ey...)
Söylerim Sözüm Almıyo O Yar Yüzüme Gülmüyo Garip Gönlümü Bilmiyo (Eyvah Ey...)
Kırda Erik Ağacı
Sinop-Münire Tarabuş-Ahmet Yamacı
Kırda Erik AğacıEtrafında Alıcı Oğluna Meyil Verdim Darılma Zeynep Bacı
Dillala Dillala Paralar Verdim Tellala Tellal Gözün Kör Olsun Beni Verdin Dillere
Kırda Şeker Kamışı Erken Doğmuş Güneşi Öyle Bir Yar Sevdimki Dünyada Yoktur Bir Eşi
Nakarat
Kırda Elma Biter Mi Gökte Yıldız Biter Mi Bana Yardan Geç Derler Seven Yardan Geçer Mi
Nakarat
Kış Yaşadım
Aşık Ayhani-Şervan
Kış Yaşadım Yaza Ayan Dulda Geçti Ömrüm Benim Bülbül İdim Gül Arayan Dalda Geçti Ömrüm Benim
Sevgi Dedim Kin Verdiler Yaralandım Tuz Bastılar Hem Övdüler Hem Dövdüler Dilde Geçti Ömrüm Benim
Divan Durdum Ağa Beye Bunca Ömrüm Gitti Zaya Mecnun Oldum Bir Leylaya Çölde Geçti Ömrüm Benim
Ayhaninin Kırık Beli Tutmaz Oldu Eli Kolu Çamur Çaylak Engel Dolu Yolda Geçti Ömrüm Benim
Kızılcıklar Oldu Mu
Edirne/Keşan-Yöre Ekibi-Nimet Çubukoğlu
Kızılcıklar Oldu Mu Selelere Doldu Mu Hey. Gönderdiğim Çoraplar Ayağına Oldu Mu.
Mendili Eline Mendil Verdim Eline. Kara Kına Yollamış Yar Benim Ellerime.
Kızılcıklar Kırmızı Alamadım Su Kızı Hey. Gerdanında Beni Var Sandım Seher Yıldızı.
Tabakası Aynalı Su Oğlana Varmalı Hey. Oğlan Çok Güzel Ama Anası Olmamalı.
Kipriğin Gaşına Değdiği Zaman
Aşık Davut Sulari
Kipriğin Gaşına Da Değdiği Zaman Bekleme Sevdiğim De Vur Beni Beni. Sevdanın Şafağı Da Söktüğü Zaman Diyardan Diyara Da Sür Beni Beni.
Saçların Rüzgarı Da Tel Tel Biçende Dudağın Dilinden De Şerbet İçende. Gönlümde Duygular Ateş Saçan Da Alevden Gömleğe Sar Beni Beni. | |
|
| |
sahin_4ever
| Konu: Geri: Türkü Sözleri Ptsi Ağus. 24, 2009 4:42 am | |
| Kiremitte Buz Musun
Uşak-Selçuk Erim-Ahmet Yamacı
Kiremitte Buz Musun? Gelin Misin Kız Mısın? Yarın Size Varacam Evde De Yalınız Mısın. Yan Osman’ım Yan.
Deniz Üstünde Biber Kayıklar Gelir Gider. Ne Mektup Var Ne Haber Yüreğim Yanar Gider. Yan Osman’ım Yan.
Kirvem
Aşık Mahzuni Şerif
Kirvem Bu Yıl Bu Dağlarda Sensiz Yazın Tadı M’ olur Selamın Niye Kesildi Bir Selamın Adi M’ olur
Kirvem Aman Nede Çabuk Geçti Zaman Kirvem Aman Ne Çabuk Tükendi Zaman
Can İçinde Can İçinde Can Erir Zaman İçinde Böyle Kader Olmaz Olsun Hüseyin’im Kan İçinde
Varsam Gitsem Erzincan'a Hüseyin’im Gelmiş M’ ola Der Mahsuni Bu Dağlarda Böyle Yiğit ölmüş M’ ola
Konma Bülbül Konma Nergis Daline
Ağrı/Eleşkirt-İsmet Koçkar-Muazaffer Sarısözen
Konma bülbül konma nergis daline Öldürürler aman bir yar yoluna Ben de kurban olam fidan boyuna
Demeyin demeyin aman yarin vuruldi Kanı duruldu Köye duyuldu
Eleşkirt'ten çıktım yüküm eriktir Açmayın yaremi delik deşiktir Benim sevdiceğim taze feriktir
Köprüden Geçti Gelin
Kırşehir-Neşet Ertaş-İstanbul Rad. THM Müd.
Köprüden Geçti Gelin Saç Bağın Düştü Gelin... Diloy Loy Halden Bilmez Diloy Loy Söz Anlamaz Ne Fayda.
Eğil Bir Yol Öpeyim Gençliğim Geçti Gelin... Diloy Loy Diloy Diloy Diloy Diloy Loy Halden Bilmez Diloy Loy Söz Anlamaz Ne Fayda.
Köprüden Geçemiyom Az Doldur İçemiyom... Diloy Loy Halden Bilmez Diloy Loy Söz Anlamaz Ne Fayda.
Sen Benden Geçtin Ama Ben Senden Geçemiyom... Diloy Loy Diloy Diloy Diloy Diloy Loy Halden Bilmez Diloy Loy Söz Anlamaz Ne Fayda.
Kul Olayım Kalem Tutan Ellere
Sivas-Aşık Veysel Şatıroğlu-Muzaffer Sarisözen
Kul Olayım Kalem Tutan Ellere Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle. Sekerler Ezeyim Şirin Dillere Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle. Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey.
Sivas Ellerinde Sazım Çalınır Çamlı Beller Bölük Bölük Bölünür. Yardan Ayrılmışam Bağrım Delinir Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle. Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey.
Pir Sultan Abdal’ım Ey Hızır Paşa Gör Ki Neler Gelir Sağ Olan Basa. Beni Hasret Koydun Kavim Kardaşa Kâtip Arzuhalim Yaz Yare Böyle. Güzelim Ey Güzelim Ey Güzelim Ey Ey.
Küçük Yaşta Gurbet Elde
Malatya-Aşık Meftuni(İbrahim Memo Temiz)-TRT Müz. Dairesi Başk.
Küçük Yaşta Gurbet Elde Gezer Divana Divana Defteri Kalemi Elde Yazar Divana Divana
Minnet Etmem Ben FeleğeAşıkım Ben Bir Meleğe Hiç Oldum Girdim Eleğe Süzer Divana Divana
Feleğin Çarkı Kırılsın Menzil Almasın Yorulsun İsterse Bana Darılsın Küser Divana Divana
Aşıkların Bağrı Dağlı Her Tarafı Bahçe Bağlı Bazı Yayan Bazı Yağlı Geçer Divana Divana
Seyit Meftuni’ Nin Dili Ayan Olsun Dosta Hali Taşa Deyse Aşkın Yeli Tozar Divana Divana | |
|
| |
| Türkü Sözleri | |
|